O Nas

 

W Restauracji Tre Amici nie tylko serwujemy wyjątkowe dania, ale także pragniemy, abyście nas lepiej poznali. Jesteśmy nie tylko miejscem, gdzie przygotowujemy wyśmienite potrawy, ale także zespołem ludzi pełnych pasji
i zamiłowania do sztuki kulinarnej.

 

Tomasz Bliźniuk

Pochodzi z Drawska Pomorskiego (woj. zachodniopomorskie), pięknej krainy lasów i jezior.
Posiada wieloletnie doświadczenie w branży gastronomicznej. Pierwszym stanowiskiem pracy była funkcja dyrektora dużego obiektu gastronomicznego.Po rozbudowaniu obiektu
i stworzeniu czterogwiazdkowego hotelu był menadżerem ds. gastronomii w tymże obiekcie.Ostatni czas to stanowisko Dyrektora Generalnego Hotelu Szafran.

Prywatnie, spełniony ojciec dwójki dorosłych dzieci: zwariowanej Ani – studentki fizjoterapii i spokojnego Maćka – studenta prawa. Od narodzin dzieci jest z nimi bardzo zżyty, uczył ich miłości do przyrody i sportu. Co roku sprawdzał ich ,,progress” w zakresie sportu na krajowych, jak i zaganicznych wojażach oraz starał się, aby żadnez dni nie były nudne, ani monotonne.

Gdy potrzebuje chwili samotności, w celu błogiego odpoczynku – pokonuje dziesiątki kilometrów na rowerze, jeździ na nartach oraz gra w tenisa. Jest zapalonym wędkarzem, uwielbia chwile spędzone na pomoście, czy w pontonie, wracając wówczas wspomnieniami do dziecięcych i nastoletnich lat oraz rodzinnych stron.

 

Marcin Bartosz

Pochodzi z Katowic. Miłośnik gastronomii. Od najmłodszych lat lubił coś upichcić na piecu kaflowym rodziców, stąd decyzja
o rozpoczęciu nauki w technikum gastronomicznym. Szybko jednak odkrył, że bardziej od gotowania lubi bezpośredni kontakt z gościem, który jest dla niego autentycznym źródłem radości, dlatego kontynuował swoją karierę w gastronomii jako kelner.

Pracował w kilku śląskich restauracjach oraz firmach cateringowych, następnie ścieżkę swojej kariery zawodowej skierował na Zagłębie Dąbrowskie,gdzie w 4 – gwiazdkowym Hotelu Szafran i Restauracji Szafranowy Dwór przeszedł szczeble kariery zawodowej od kelnera do zastępcy dyrektora ds. gastronomii.

Zawsze uśmiechnięty, otwarty, skory do pomocy.  Chętnie porozmawia, pożartuje, ponieważ bardzo lubi kontakt z ludźmi. Tworzy w restauracji fajną rodzinną atmosferę. Dla Marcina ważne jest, aby goście byli usatysfakcjonowani i poczuli się wyjątkowo.

Prywatnie spełniony mąż i ojciec. Córka Ines jest jego oczkiem
w głowie. W wolnej chwili lubi spacery oraz spotkania
z przyjaciółmi. Bardzo zaangażowany jest w rozwój osobisty.